NORD-HÅLOGALAND

Ragnhild B. Opsahl | Geir Ludvigsen

Geir Ludvigsen ble valgt inn ved Kirkevalget 11.-12. september.

Nord-Hålogaland bispedømme omfatter Troms, Finnmark og Svalbard. Per Oskar Kjølaas er biskop.  Mer om Nord-Hålogaland bispedømme kan du lese på www.kirken.no/nord-haalogaland. Informasjon om hvordan du stemmer finner du på www.kirkevalget.no. Dette er kandidaten vi anbefaler dere å stemme på. Trykk på navnet over for å se hva kandidaten har svart på våre spørsmål. For mer presentasjon av kandidaten og flere kandidater se kirkevalget.no.

RAGNHILD BJØRVIK OPSAHL

1. Nei, som prestestudent vil jeg ikke ha en jobb fordi jeg er kvinne, men fordi jeg var den som passet best til jobben.
6. Ja, jeg er dog for statskirkeordningen.

GEIR OVE LUDVIGSEN

42 år

6. Ja. I vårt multikulturelle samfunn kan ikke dagens ordning med en statskirke forsvares. Det er imidlertid viktig at en ny ordning sikres finansiering på nivå med dagens ordning og at en arbeider videre med å utvikle kirkens demokratiske strukturer slik at kirkas valgte organer sikres mest mulig legitimitet.