SØR-HÅLOGALAND

Marit Hermstad | Mari H. Dvergsdal | Annie Bodil M. Henriksen| Trude S. Kaspersen | Lill Eivor L. Kroken |Bente Helen G. Meosli | Anders K. Nordvik

Marit Hermstad, Mari H. Dvergsdal og Trude S. Kaspersen ble valgt inn ved Kirkevalget 11.-12. september.

Sør-Hålogaland bispedømme omfatter Nordland fylke. Tor B. Jørgensen er biskop. Mer om Sør-Hålogaland bispedømme kan du lese på www.kirken.no/sor-haalogaland. Informasjon om hvordan du stemmer finner du påwww.kirkevalget.no/. Dette er de kandidatene vi anbefaler dere å stemme på, uprioritert. Trykk på navnene over for å se hva de ulike kandidatene har svart på våre spørsmål. For mer presentasjon av kandidatene og flere kandidater se kirkevalget.no.

MARIT HERMSTAD

2. Ja, absolutt, – og dette er på høy tid. Jeg har på flere Kirkemøter tatt opp at Dnk må vedta en felles ekteskapsliturgi for homofile og heterofile.
4. Ja, jeg mener det er viktig å arbeide for og motivere menigheter til å miljøsertifiseres.
5. Ja, alle som søker Dnk, må finne en åpen og inkluderende folkekirke.
6. Ja. Og da er det blant annet vesentlig at medlemmene bruker sine demokratiske muligheter og rettigheter gjennom å delta i kirkevalg, – og også selv stille til valg.
8. Ja, det er viktig at Dnk står for og fremmer menneskeverd og likeverd.

MARI HAAVE DVERGSDAL

ANNIE BODIL MARSKAR HENRIKSEN